Our Story

Restoran Trühvel on kui vahemerelik oaas Telliskivi Loomelinnakus

Tallinnat võib julgelt nimetada põhjamaiseks restoranilinnaks, mida tõestas ka hiljutine Skandinaavia mõjuka restoranigiidi White Guide Nordic laienemine Eestisse. Paraku on restoranide paremik Tallinnas koondunud vanalinna ja teistesse paikadesse, kus liiguvad turistid, samas aga on kohti, kus on puudu üks tõeline restoranimuinasjutt. Üheks selliseks paigaks on olnud Telliskivi Loomelinnak Kalamaja ja Pelgulinna piiril, kus on küll palju häid söögikohti, kus saab kõhtu täita, kuid pole olnud kohta, kus taldrikule asetatud hõrgutav toit, tõeliselt rikkalik veinikaart, suurepärane teenindus ja vapustav interjöör moodustaksid harmoonilise terviku, mällusööbiva emotsiooni.

Restorani Trühvel loojatena otsustasime tulla sellise kooslusega Loomelinnakusse selleks, et pakkuda ühe enim areneva piirkonna gurmaanidele tõelist Vahemere kööki. Paljud oma ala asjatundjad on seda pidanud omamoodi „kiiksuks”, kuid Trühvli meeskonnale on see väljakutse, sest näeme siin potentsiaali. Me tulime selleks, et jääda!

IMG_8914

Trühvel on alles lapsekingades, sest oleme tegutsenud veidi alla aasta, kuid seegi aeg on näidanud, et tehtud otsused olid õiged. Telliskivi Loomelinnak on kujunenud loomeinimeste pesapaigaks, mis tähendab, et pärast edukat muusikalindistust, maalimist, disainimist või näitlemist on neil kõht tühi. Kuid sellistele inimestele ei piisa kiirtoidu allaneelamisest — nad tahavad istuda ja nautida sööki õdusas paigas ning Trühvel seda neile pakubki.

Naabruses asuv Kalamaja on saanud Tallinnas piirkonnaks, mida kiire arengu tõttu sihivad paljud ettevõtted — ja kui nad siia saabuvad, oleme meie juba ees. Restoran Trühvel on söögikohtade seas nähtus, mis liigub loomulikust arengust sammukese eespool. Meie tugevuseks on, et näeme kaugele ette. Meid teeb eriliseks see, et asume erilises paigas. Oleme teistest pisut elitaarsemad, kuid mitte hindades.

IMG_8922

Meie restorani on loomulikult oodatud Tallinna külastavad turistid, kuid tahame luua oma stabiilse külastajaskonna ka kohalikest inimestest, kes tuleksid meelsasti juba tuttavasse kohta teadmisega, et see ikka ja jälle üllatab. Tahame olla oma külastajatele alati abiks, kui nad ei suuda otsustada, andes neile sõbralikult parimaid soovitusi.

Miks tulla einestama just Trühvlisse? Iga restoran algab köögist — kui köök on hea, siis on see vundament, millele saab laduda eriilmelisi müüre, ja praegu on vundament tõesti hea. Me oleme küll noored, aga võimelised arenema ja saame paremaks. Restorani Trühvel tugevuseks on suurte kogemustega kindel meeskond inimestest, kes on aastaid koos töötanud ja kes tunnevad üksteist sõna või koguni pilgu pealt. Meil on kirglik peakokk, kes veedab siin rohkem aega, kui oma verinoore lapsukese puhul peaks. Kõik see on imetlusväärne. Meie töötajad tulevad alati tööle rõõmuga ja säravi silmi, mis tähendab, et ka toitudesse ja  teenindusse mahub rohkesti rõõmu ja päikeselisust.

IMG_8992

Trühvli menüü aluseks on Vahemere köök, mis pakub ohtralt võimalusi, sest ka Vahemeri on tohutult lai, seega üllatusteks ruumi on. Trühvli köögile võib alati kindel olla, sest selle aluseks on kvaliteetne tooraine, mida püüame võimaluse piires hankida siitsamast Eestist ja Tallinna lähedalt. Näiteks, kui värsked tomatid on turul olemas, on need ka meie toitudes.

Kindlasti ei saa jätta märkimata meie head kohvi, mis on saamas üheks paljudest Trühvli naudingutest. Tassidesse voolava aromaatse joogi teeb eriliseks see, et parima kvaliteediga kohviube röstib siinsamas majas asjatundlik kohvimeister ehk roastmaster, kes on alati valmis ka klientidele oma teadmisi ja loomingut jagama. Restorani Trühvel katuse all töötab The Brick Coffee Roastery meeskond, kelle eesmärk on otsida maailmast parimaid ja erilisemaid kohvisorte ja tuua need tassiga restorani lauale või lausa kontorisse ning koju kätte. Meeskonna soov on jagada oma rõõme ja avastusi kohvimaailmast, sest kohvi ei pea olema lihtsalt üks mõru jook eesmärgiga hommikul ergutada. Kogu tiim paneb palju energiat ja teadmisi oma kohvidesse, et serveerida Teile alati tassi täis emotsiooni. Meie kohv võlub klientide näole üllatunud ilmeid.

IMG_9136

Veinikaardi on kokku pannud parim sommeljee ja lähenemisel peame oluliseks, et inimestel oleks võimalik valida klassikalistes veinipiirkondades villitud nektareid, nagu Luxemborgi Pinot Blanc, Loire oru Pouilliy Fume ja Supertoskaalane. Veinikaardi puhul on oluline, et oleks mõistlik hinna ja kvaliteedi suhe, kuid on olemas ka rikkalikuma maitsepaletiga veine inimestele, kes tahaksid natuke rohkem kulutada, nautimaks aastakäiguveine, mis pärinevad eelmisest sajandist.

IMG_9034

Kuigi trühvel kui selline on õhtusöögi lõppakord, prantsuse keeles Petit Fours, on see väike komm, makroon või käsitöö šokolaaditrühvel, mis paneb inimeste silmad särama nagu kirss tordil. Simply just Perfecto!